ScrollToTop

Kulinaria

Babka jogurtowa

  • Joanna Janaszek
  • 544
  • 2 komentarze

Babka na Wielkanoc być musi. A jak musi to zapraszam Was po przepis na wilgotną i pyszną babkę jogurtową. 

 

BABKA JOGURTOWA

SKŁADNIKI:

 

  • pół szklanki cukru
  • pół dużego jogurtu naturalnego
  • 2 małe jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Cukier, jogurt i jajka miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, ponownie dokładnie mieszamy i wylewamy do formy uprzednio nasmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy ok 40min. a przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem. Smacznego!

 

baba1

Podobne wpisy - zapraszam do czytania

  • Babki jogurtowej nie robiłyśmy i nie jadłyśmy nigdy. Byśmy musiały kiedyś wypróbować przepis.

  • Uwielbiam ciasta jogurtowe:) U nas na Wielkanoc będą małe babeczki do święconki, sernik, mazurek i biszkopt czekoladowy z masą kokosową i masą toffi (to ostatnie dla mojej mamy, bo ja fanką kokosu nie jestem).

O mnie

Czeeeść! Jestem Asia i na drugie mam chaos 🙈 A poza tym sporo gadam o poprawnym zapinaniu pasów i bezpieczeństwie w podróży, jestem ambasadorką Kocham Zapinam, współpracowałam z Tylem.pl i założyłam pierwszą w Polsce grupę poświęconą fotelikom RWF, nad jej merytoryką od początku czuwają eksperci z grupy Bezpieczni. Ukończyłam kurs Promotora Karmienia Piersią i mam fisia na punkcie pięknych, codziennych kadrów. Lubię ułatwiać sobie gotowanie i KOCHAM piec. Początkowo sceptyczna - dzisiaj fanka wielopieluchowania. Wychowuję w bliskości, cenię rozmowę i szczerość. Chcesz wiedzieć więcej? Rozgość się i zostań na dłużej! :)

Odwiedź nas na Instagramie

Close