ScrollToTop

Kulinaria

Babka jogurtowa

  • Joanna Janaszek
  • 130
  • 2 komentarze

Babka na Wielkanoc być musi. A jak musi to zapraszam Was po przepis na wilgotną i pyszną babkę jogurtową. 

 

BABKA JOGURTOWA

SKŁADNIKI:

 

  • pół szklanki cukru
  • pół dużego jogurtu naturalnego
  • 2 małe jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Cukier, jogurt i jajka miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, ponownie dokładnie mieszamy i wylewamy do formy uprzednio nasmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy ok 40min. a przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem. Smacznego!

 

baba1

Podobne wpisy - zapraszam do czytania

  • Babki jogurtowej nie robiłyśmy i nie jadłyśmy nigdy. Byśmy musiały kiedyś wypróbować przepis.

  • Uwielbiam ciasta jogurtowe:) U nas na Wielkanoc będą małe babeczki do święconki, sernik, mazurek i biszkopt czekoladowy z masą kokosową i masą toffi (to ostatnie dla mojej mamy, bo ja fanką kokosu nie jestem).

O mnie

Cześć! Jestem Asia i bardzo cieszę się, że tu trafiłaś. Jestem mamą dwóch córek (jedną z nich noszę jeszcze pod sercem), ukończyłam kurs Promotora Karmienia Piersią, a od 2016 roku współpracuję z grupą Bezpieczni zajmującą się bezpieczeństwem w podróży. Jestem założycielką pierwszej w Polsce grupy poświęconej fotelikom montowanym tyłem (RWF), do której Cię serdecznie zapraszam. Wychowuję w bliskości, cenię rozmowę i szczerość, uwielbiam fotografię i dobre jedzenie. Chcesz wiedzieć więcej? Rozgość się i zostań na dłużej! :)

Odwiedź nas na Instagramie

Close